pátek 24. února 2012

(Mžik) BABYMETAL

Jednou k tomu muselo dojít....


Za předpokladu, že se tu najde někdo odvážný a bude si chtít poslechnout mix dětského j-popu a heavy metalu, stačí otevřít perex.

Abych pravdu řekla, z mého pohledu nejde o nic hrozivého, ale možná jsem už ve spojení s Japonskem zažila příliš mnoho věcí.

BABYMETAL vznikly v roce 2010 jako sub-unit 12členné j-pop idol skupiny Sakura Gakuin. Slečně uprostřed je 14 let, ostatním 12.


3 komentáře:

  1. A to jsem si naivně myslela, že už nic horšího, než tamta růžová příšera, mě u tebe potkat nemůže :oD

    No, jak to říci šetrně... asi jako kdyby Dáda zpívala s dětičkami "Chytila jsem na pasece žížalu..." a jako doprovodnou kapelu si přizvala Korn. Tak absurdní, debilní a nesmyslné mi to připadá. Z podobných producentských nápadů je mi nevolno a docela mě děsí, že ke svým marketingovým zvrácenostem zneužívají undergroundovou hudbu (o těch dětech ani nemluvě).

    A jestli tobě to nepřipadá hrozné, asi by ses měla vážně poohlédnout po hranicích svého vkusu a snesitelnosti, neb se ti ztrácejí někde za obzorem :oDDD (nebij mě, to je jen takové přátelské šťouchnutí :o))

    OdpovědětVymazat
  2. Růžová příšera vydává další singl a Gacktužel je to tak vlezlé, že jsem se dnes už několikrát přistihla, jak si zpívám. Můj vkus šel už dávno do kytek :), ale stále mě to ještě nezačalo mrzet. Ráda bych si myslela, že se tak vyrovnávám s životní fází, ale pravdou je, že mě to baví. A třeba Kyary je svým způsobem doopravdy geniální.

    Stále ale věřím ve svou hranici, kde na jedné straně je hudba a na druhé zábava, smůlou je, že blog odnáší tu zábavu. Jsem ten nejhorší j-pop fanoušek všech dob, jelikož si z něj dělám konstantně Kőzi....žádná změna, to jsem u j-rocku dělala taky a měla (mám) ho přitom hrozivě ráda, i když tomu stále někdo nevěřil.

    A BABYMETAL mě v j-popové produkci prostě nepřijde jako něco nečekaného a hrůzného, dovedu si představit, že pro takové metaláky to musí být docela jiný druh šoku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už asi rozumím mému problému s Kyary... ona totiž chce prosadit svůj výtvarný a komediální talent skrze hudební média, což je v současnosti asi ta nejsnadnější cesta. Jenže u ní jedno bez druhého prostě nefunguje, takže hudební složka bez těch pitomin okolo je v podstatě (pro mě) neposlouchatelná. Chytlavost písniček je u takových intepretů nezbytná, aby se "nachytalo" co nejvíc zákazníků. Jenže proti chytlavosti jsem imunní, pokud jde ruku v ruce s nesnesitelnou mírou hudební stupidity.

    Aha, tak v tom případě už chápu, ale jsem jiná krevní skupina. Pro mě je muzika můj život, část mojí duše, definice mě samé. Nedokážu oddělit hudbu a zábavu, pro mě je to jedno. Baví mě to, co miluju.

    A že si děláš Közi z j-popu i j-rocku, tě jenom šlechtí, odděluje tě to tak od těch fanatiček, co včera byly ochotné za Bilíška položit život a dneska si ani nevzpomenou, jak se jmenoval.

    JE TO STRAŠNÝ! A to se nepovažuju za metaláka, ač mám obecně metal hodně ráda. Ještě dokážu pochopit, když hrdý tatínek - metalový fanda, nastrojí svoji ratolest, vrazí jí do ruky dětskou kytaru a na YT nahraje video geniálního dítka, kterak smaží Van Halen. Ale tohle je hnus! Pustit to Kyovi, tak z toho spáchá seppuku! :oDDD

    OdpovědětVymazat