neděle 27. května 2012

Music Monday: exist†trace

exist†trace, asi nejvýraznější dámy co dnes spadají pod VK před pár dny vydaly nové album VIRGIN a já se ani při jeho poslechu neubránila povzdechu a nostalgické vzpomínky na začátky kapely. Snad příště.


S oblibou o exist†trace říkám, že trpí D'espairsRay syndromem - tzv. začaly výborně jako blesk z čistého nebe, ale brzy přešly do zoufalé nudy a průměru. Za předpokladu, že by měly i jako D'Ray pokračovat musí jednou nahrát znovu dobré album a pak se rozpadnout. Nevím, jestli je dobrý nápad jim to přát.

Důvod, proč jsou tady, je jednoduchý - nikdy jsem se úplně nevzdala a pokaždé si jejich nové skladby s napětím poslechnu...a odhodím do koše. Že se trpělivost vyplácí mi došlo ve chvíli, kdy vydaly EP TRUE a na něm skladbu KISS IN THE DARK. Je skvělá a podobný je i nový singl GINGER, celé VIRGIN gacktužel...na druhou stranu musím uznat, že ne každý fanoušek by ocenil celé album v podobném stylu.

Naštěstí jsou tu i jiné dívčí kapely, kterým pokud zrovna neodchází zpěvačka nebo zbytek členů, hrají překvapivě dobře i s mnohem menší (nebo snad právě kvůli) pozorností médií. Ale o Mary's Blood nebo o tom, co zbylo z Wistarie zase jindy.

JUDEA (PV) - původní verze



KISS IN THE DARK


GINGER (PV)


3 komentáře:

  1. Tahle skupina hudebně není úplně můj styl, ale Ginger je až nechutně chytlavej song.

    OdpovědětVymazat
  2. ktoré albumy teda odporúčaš?

    OdpovědětVymazat
  3. Z alb rozhodně Recreation Eve + EP Demented Show.

    OdpovědětVymazat