úterý 29. listopadu 2011

Otaku-Verse Zero

Neboli OVZ je internetová show natáčená v Tokiu s cílem seznámit s otaku kulturou celý svět. Zaměřuje se na anime, mangu a všechny možné další stránky japonské pop kultury.







Když už byla posledně řeč o Kyary....jen jsem chtěla říct, že právě jí a 6%DOKIDOKI byl nedávno věnován první díl už třetí OVZ série (v rámci snahy neprovokovat ho sem nedám).

Průvodci v OVZ:
Patrick Macias - Kaliforňan původem, novinář, editor Otaku USA magazínu a autor spousty skvělých článků, které byste mu na první pohled nepřipsaly (například i pro Tokyo Fashion). Má skvělý smysl pro humor, nápady a je 100% otaku.

Yuu Asakawa - voice actress (přijďte s adekvátním českým překladem a ráda ho začnu používat), můžete ji znát odevšad - z Naruta, Love Hiny, z Bleach nebo Girl's Bravo. Za předpokladu že se vyznáte ve vocaloidském zlu, ona je Luka....ovšem jinak je milá, krásná a získala si mě snahou mluvit a tweetovat anglicky.

Prakticky každý díl OVZ se vyplatí sledovat, i když vám téma nic neříká, pokaždé se v něm najde něco zajímavého. Docela určitě to není pořad pro všechny, ale pokud jste se dobře bavili u Kuragehime nebo vás celkově otaku a japonská současná kultura zajímá, budete mít pochopení a dost možná se brzy začnete těšit na každý nový díl.

Namátková témata: jak kreslit doujinshi, exkurze do maid café (kam se hrabe to brněnské), do super obrovské manga knihovny, na nejrůznější sběratelské festivaly nebo na soutěž ve zdobení kapot aut anime postavičkami.

Na ukázku díl o jedné tokijské ulici lemované obchody zacílenými na ženské otaku (boys love mangy započítány).



3 komentáře:

  1. off topic, přečetla jsem to o tom Maidu přítelovi...prskal, prý máš přijít teď ^_^
    A sestřička v rámci úkolu do školy dělala návrh závodního auta s Pikachu...XD Naše rodina se nezapře a teď jdu koukat na ty videa ^_^

    OdpovědětVymazat
  2. Má hluboká omluva :D Až budu mít zase někdy cestu, stavím se na kontrolu.

    OdpovědětVymazat
  3. Voice actress bude česky dabérka :oP

    Nenašel by se tam díl o studiu Ghibli? Jediný případ, kdy jsem schopná downgradovat mozek a nadšeně zpívat "Totóro, Totóro..." :oD

    OdpovědětVymazat